Ervaringen van studenten

Opleiding – Holistisch kindertherapeut

Larissa in gesprek met Anne Marie. Luister naar het gesprek hieronder. 

Larissa vertelt: 

“Toen ik begon aan dit spannende traject, had ik een jaar geleden echt niet kunnen bedenken waar ik nu sta en hoeveel er veranderd is in mijn leven. Maar diep van binnen wist ik dat dit het pad is dat ik moest bewandelen. Dat stond voor mij vast. Wat me vooral raakt, is de enorme impact die het heeft gehad.  

De opleiding heeft me ontzettend veel opgeleverd, maar het mooiste vind ik dat je leert om heel breed te kijken, achter de klacht van een kind te kijken. Ik heb altijd al een grote interesse gehad in begrijpen wat er achter alles zit. En nu heb ik daar ook daadwerkelijk de tools voor in handen om mee te werken en te ontdekken. Dat vind ik gewoon ontzettend gaaf! Het gaat niet meer alleen om het feit dat iemand hoofdpijn heeft. Nu denk ik gelijk: “Oké, hoofdpijn, maar wat zou daar allemaal achter kunnen zitten?” Het geeft me een diepere, bredere manier van kijken en werken, en dat is iets waar ik enorm van geniet.”

Larissa Witjes-van den Berg

 

Opleiding – Holistisch kindertherapeut

Jeej, het opleidingspakket is geleverd zojuist.

En wauw wat prachtig! Ziet er echt heel goed uit, wist niet wat ik er precies van moest verwachten. Maar het ziet er echt heel goed uit super verzorgd.

Dankjewel!

Groetjes Diana Crommentuijn

 

Opleiding – Kinder & Tekencoach

De regenboog academy is een heel mooi online platform om meer uit jezelf te halen. De opleiding van kinder en tekencoach heeft mij vele inzichten gegeven voor zowel in mijn werk als thuis met mijn eigen kinderen. Door de opleiding ben ik op een andere manier gaan kijken en handelen. Ik hoop vele lieve kinderen te helpen om een mooie toekomst tegemoet te gaan.

De communicatie met zowel Anne Marie als Sabine verliep heel soepel en snel. Ik gun iedereen een mooie opleiding bij de regenboog academy om meer uit zichzelf te halen en persoonlijk te groeien als ook voor in het werkveld.

Dankbaar kijk ik terug op de opleiding die voor mij precies op het juiste moment kwam. Ik ben verder gegroeid als persoon, vrouw, moeder en begeleidster. Waardoor ik nu bewuster in mijn kracht sta in het leven en weer bewuster leef vanuit mijn intuïtie. Luister naar je intuïtie! Dank jullie wel.

Priscilla Vork

Opleiding – Holistisch kindertherapeut

Harma in gesprek met Anne Marie. Luister naar het gesprek hieronder. 

Harma vertelt:

“Ik werk bij de huisartsenpraktijk en ik kan daar nu de systemische en holistische benaderingen toepassen. Het is een overtuiging dat het medische niet samen kan gaan met de holistische zienswijze. Maar eigenlijk, als je de moed hebt om te delen, merk je dat mensen het juist heel mooi kunnen ontvangen en dat het gewoon kan. Dat is echt mijn proces geweest het afgelopen jaar.

Het is toch fantastisch dat ik nu echt het holistische en systemische in de medische wereld kan brengen? En het wordt ook gewoon goed ontvangen. Mensen staan er helemaal niet afwijzend tegenover, integendeel, vaak vinden ze het juist heel interessant. Ik heb zelfs een grote meridiaan- staan die ik erbij pak. Ik ben nu ook begonnen met de coachkaarten en aromatherapie. Het is gewoon zo mooi, vooral omdat ik het lichaam er ook bij kan betrekken.

Ik vind het echt prachtig en ontzettend fijn om dit te kunnen helen en te delen. En de kennis die ik nu heb, pas ik eigenlijk automatisch toe in gesprekken, of het nu privé is of op het werk. Het zet al iets in beweging, en dat is al heel mooi.”

Harma Huizinga-Veenstra

Opleiding – Holistisch kindercoach

Dankjewel voor de mail en de bijbehorende info! Na alles doorgelezen te hebben kan ik alleen maar super enthousiast zijn. Heb echt het gevoel dat deze opleiding nog veel meer de diepte ingaat op stukken die in de opleiding die ik nu volg bij jullie ook aanbod komen en voel ook hier weer een enorme ja! De opleiding die ik nu doe is ook zo mooi en leer zoveel. Ik kijk er zo naar uit om al mn kennis in praktijk te brengen en zou me nog veel verder willen verdiepen.

Groetjes Daniëlle Lammerée

Nadia El Bakkali
Jeugd- en Gezinscoach

Opleiding – Holistisch Kindertherapeut

Ik vind het allemaal zo inspirerend, de opleiding voelt als een goed boek die je niet kunt wegleggen.

Mooi en waardevol werk wat jullie doen. Het heeft mij ieder geval nu al verrijkt.

Kim Aukema
Wijs en Sterk

Opleiding – Kinder & Tekencoach

Ik heb enorm genoten van de opleiding holistisch kinder & tekencoach. Het was zo een verademing om een opleiding te vinden die zo goed past bij mij en met wat ik wil bijdragen aan de wereld. Ik kijk uit naar de opleiding kindertherapeut!

Danielle Meeuwsen

Ik heb vandaag les 5 afgerond. Ik heb met ontroering, tranen in mijn ogen en verwondering naar alle video’s gekeken. Wat een prachtig werk en wat knap wat jij allemaal doet en ervaren hebt.
Het stukje holistische visie en wat jij erover vertelt (dat je het niet alleen voelt maar ook bent), herken ik ook heel erg. Ik werk als kinderverpleegkundige in de academie in Utrecht en zie elk kind als eigen persoon, met eigen behoeftes en verlangens. Iedereen is uniek en er is vaak een reden voor het gedrag van het kind, prachtig. En al je informatie over de tekeningen (en je enthousiasme!) geweldig! Het was een geweldige les, op naar de rest.

*Update:
Ik vond het een prachtige opleiding. De tekst, de lessen, alles sluit mooi bij elkaar aan. Vragen via de mail worden snel beantwoord, allemaal erg fijn.
Ik raad iedereen deze prachtige opleiding aan.

Veel kennis vergaar je, de online lessen zijn duidelijk en een mooie toevoeging op de tekst. De casus van Luca, is een mooi hulpmiddel, zeker omdat je in het examen ook een casus krijgt.

Liefs, Jonne Kulik

Opleiding – Holistisch kindertherapeut

Lieve Anne Marie , Sabine en anderen….

Ik ben zoooo blij en dankbaar!! Voor alles wat ik heb mogen leren, ervaren, dat ik mocht groeien… ik heb het fijn gehad bij en met jullie ! En zal met liefde verspreiden wat ik geleerd heb.. Vanaf nu ga ik me richten op het opzetten van mijn eigen praktijk als holistisch kindertherapeut.

Warme groet Mariska Zuidinga

Opleiding – Holistisch kindertherapeut

Ik heb prachtige tools geleerd die ik kan inzetten om zo de verbinding tussen ouder(s) en kind te versterken.

Door mijn bredere kijk, ben ik zelf ook weer enorm gegroeid. Ik kan nu nog beter zien waar mijn dochters mij spiegels voorhouden en wat ik nog te doen heb als het gaat om pijn en onverwerkte emoties uit mijn eigen kindertijd.

Voor mij was de opleiding een groot cadeau aan mezelf. Het heeft me als moeder, coach, dochter, partner en bovenal als mens enorm verrijkt.

Annerieke Siemons-Vrieling
Lev & Beleven

Opleiding – Holistisch kindertherapeut

Daphne in gesprek met Anne Marie. Luister naar het gesprek hieronder. 

Daphne vertelt:

“Ik vind het echt magisch wat deze opleiding doet en kan doen, het is zo waardevol. Dus dankjewel daarvoor. En, ik kijk uit naar wat het volgende is, wat er ook op ons pad mag komen? Dat ga ik gewoon doen. Ik vind het heel fijn dat ik nu echt een andere zienswijze kan omarmen, zien en nu ook aangevlogen wordt. Die inzichten hebben mij echt ontzettend veel rust gebracht. En de wijsheid van de opleiding, de kennis die je dan mag integreren, vind ik echt geweldig. Het heeft me gebracht wat ik voor ogen had als doel.”

Daphne Lauwen – Dingemans

Opleiding – Holistisch kindertherapeut

Een aantal jaren geleden heb ik de opleiding tot holistisch kindertherapeut gevolgd bij De Regenboog Academy. Voordat ik begon bij aan de opleiding had ik nog nooit van het woord holistisch gehoord. Maar alle methodieken die aangeboden werden spraken mij zo aan dat ik voelde dat ik de opleiding moest volgen. En wat ben ik blij dat ik dit ook heb gedaan. Ik heb zo ontzettend veel geleerd. Niet alleen wat er nodig is om als holistisch kindertherapeut te gaan werken, niet alleen wat de holistische visie in houdt en hoe je kunt kijken naar de klacht en de hulpvraag. Maar ook heb ik ontzettend veel geleerd over mezelf. Het is ook echt een reis naar mezelf geworden.
En als je eenmaal vanuit een holistische visie kunt kijken naar het leven, dan kun en wil je ook niet meer anders.

Ik ben ontzettend dankbaar dat Anne Marie en het team op mijn pad zijn gekomen. Ze hebben mijn leven in positieve zin beïnvloed.

Christel Knippenberg-Jakobs

Opleiding – Holistisch kindertherapeut

Een prachtige opleiding die mij in mijn persoonlijke ontwikkeling en als therapeut veel moois heeft gebracht. Anne Marie is een zeer deskundige en krachtige vrouw die je de holistische visie op een heldere manier laat ervaren. Wat ik het allermooiste aan de opleiding tot holistisch kindertherapeut vind, is dat er echt diepgang in de opleiding zelf zit en er veel aandacht is voor het gevoel. De prachtige methodieken die aangereikt worden in de opleiding, pas ik dagelijks toe in mijn praktijk ‘Kind weer in Balans’. Kortom, de opleiding is één en al verrijking voor mijzelf en voor de gezinnen die ik ondersteun in hun proces.

Marjolein Zalmé
Kind weer in balans

Opleiding – Holistisch kindertherapeut

Soms komt er een opleiding op je pad waarvan je voelt dat je deze te volgen hebt. Deze opleiding tot Holistisch Kindertherapeut was er voor mij zo een!

De wijsheid van Anne Marie is enorm, in haar opleidingen weet ze je diepgaand mee te nemen. Ze nodigt je uit om je eigen processen aan te gaan en op alle lagen naar jezelf te kijken. Van hieruit ontstaat groei.

Alles is op een diepere laag zoveel meer verbonden. Systemisch in je familielijn en ook binnen jezelf op alle niveaus waarop je kunt ervaren; mentaal, fysiek, emotioneel en energetisch. Als je eenmaal holistisch leert kijken, dan laat je dit niet meer los. In deze opleiding en ook in haar andere cursussen leer je dit te integreren.

Dankbaar kijk ik terug op de opleiding die voor mij precies op het juiste moment kwam. En waardoor ik verder gegroeid ben als mens, vrouw, moeder en therapeut. Waardoor ik nu bewuster in mijn kracht sta in het leven en binnen mijn eigen bedrijf Yin Kids. Volg je hart en je gevoel. Bedankt, lieve Anne Marie.

Monique Vermeulen
Yin Kids | kinderyoga en -therapie

Opleiding – Holistisch kindertherapeut

Sharona in gesprek met Anne Marie. Luister naar het gesprek hieronder.

Sharona vertelt:

“Binnen de opleiding heb ik geleerd dat klachten en emoties er niet zijn om weg te drukken, maar om te begrijpen wat ze ons willen vertellen en welke lessen we daaruit kunnen halen. We hoeven ze niet meer weg te stoppen, maar kunnen echt helen. Deze nieuwe kijk heeft mijn leven enorm veranderd en daar ben ik heel dankbaar voor.

Als we allemaal op deze manier zouden kijken, denk ik dat we met meer liefde en begrip naar onszelf en anderen kunnen kijken en daarmee een hele andere energie zouden ervaren. Klachten zouden niet langer gezien worden als beperkingen, maar als uitnodigingen tot dieper begrip en groei.

Klachten zijn vervelend, dat is helder en begrijpelijk en holistisch bezien ga je op zoek naar de oorzaak onder de klacht. Je emoties durven voelen, uiten en onderzoeken is iets om trots op te zijn. Je kunt dan de waarde zien van de lessen die klachten en verstoringen met zich meebrengen. Je durft eerlijk en liefdevol naar jezelf te kijken en te voelen wat je lichaam je vertelt. Dat kan soms even lastig lijken. En toch is het enorm krachtig en een groot cadeau voor jezelf en de mensen om je heen.

Sharona Emmers

Opleiding – Holistisch kindertherapeut

Ik heb mij afgelopen week ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ga binnenkort beginnen aan een nieuw avontuur en starten met mijn bedrijf; Vlinders holistische kindertherapie. Op deze manier wil ik jullie nogmaals bedanken voor de fijne opleiding en alles wat het me gebracht heeft.

*Update:
De afgelopen maanden ben ik bezig geweest met aanmelding bij vereniging VIV en heb een paar dagen geleden gehoord dat ik ben toegelaten. Ontzettend fijn en dit betekent dat er voor cliënten met aanvullende verzekering nu ook een vergoeding mogelijk is bij de verzekeraar.

Vriendelijke groeten,
Jessica Adams
Vlinders

Neem contact met ons op als je meer wil weten over hoe je in aanmerking kan komen voor vergoeding vanuit de zorgverzekering.

Opleiding – Holistisch kindertherapeut

De opleiding tot holistisch kindertherapeut was voor mij een duidelijke start van mijn persoonlijke ontwikkelingsreis. De lessen waren niet alleen leerzaam, maar ook enorm boeiend en praktisch. Ik heb hier enorm veel van geleerd. Het ondersteuningsteam stond altijd klaar om te helpen en bood waardevolle begeleiding gedurende het hele traject. Anne Marie’s passie voor het vak was aanstekelijk, ze kon de stof heel goed overbrengen en dit zorgde ervoor dat ik elke les alle kennis op slurpte. De holistische benadering van de opleiding opende mijn ogen voor nieuwe mogelijkheden en heeft mijn perspectief op het therapeutisch proces volledig veranderd. Ik ben dankbaar voor de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens deze opleiding en kijk met veel vertrouwen uit naar mijn toekomstige carrière als kindertherapeut.

Alieke Katoele
Kiek kindercoaching

Opleiding – Holistisch kindertherapeut

Als energetisch therapeute zag en ervoer ik dat ik de kinderen die bij mij in de praktijk kwamen niet alles kon bieden wat ze voor hun proces nodig hadden. Ik was op zoek naar een opleiding tot kindertherapeut en het holistische mocht daar niet in ontbreken. Zo kwam ik bij de Regenboog Academy.  Ik vond het lesmateriaal zeer uitgebreid, overzichtelijk en duidelijk geschreven.

Tijdens de lessen werd de stof heel fijn toepasbaar praktijkgericht aangeboden.

Het is voor mij een heel leerzaam en uitdagend jaar geweest waar ik  nu iedere dag in mijn praktijk de vruchten van pluk.

Suzan van der Most
Praktijk de Krachtboom

Opleiding – Systemisch werken & coachen

Tijdens de opleidingen Holistisch Kindertherapeut en Systemisch Werken en Coachen is mijn allergrootste les geweest om te mogen vertrouwen dat wat naar voren komt binnen een behandelsessie, helemaal klopt en hetgeen is wat er gezien wil worden. Ik heb geleerd te kijken en luisteren naar wat het onderbewuste van een cliënt laat zien en daarmee kan ik inmiddels verder kijken dan de oppervlakte, wat nodig is om de kern van de hulpvraag of klacht te ontdekken.

In dit hele traject bij De Regenboog Academy heb ik echter in eerste instantie mijzelf op een heel nieuw niveau leren kennen, wat in het werk als holistisch kindertherapeut m.i. een onmisbaar onderdeel is. Deze persoonlijke ontwikkeling ligt op een stevige, theoretische basis die ik aangeboden heb gekregen in de lessen. Nieuwe informatie heb ik hierdoor kunnen plaatsen en kunnen toepassen bij mijzelf en mijn cliënten.

In mijn behoefte aan een goede theoretische onderbouwing is voorzien, en het vertrouwen op en luisteren naar mijn eigen gevoel is vergroot. Het was een cadeau om deze mooie opleidingen te mogen volgen!

Marieke Pfeiffer
Holistische Therapie & Coaching

Opleiding – Holistisch kindertherapeut

De opleiding tot holistisch kindertherapeut was een intensieve, maar buitengewoon waardevolle ervaring. De lessen waren inspirerend en praktijkgericht, waardoor ik mijn kennis direct kon toepassen in mijn werk. Het ondersteuningsteam was altijd beschikbaar en bood waardevolle begeleiding wanneer ik dat nodig had. Anne Marie haar passie en toewijding aan het vak waren duidelijk merkbaar in elke les en motiveerden me om het beste uit mezelf te halen. De holistische benadering van de opleiding opende mijn ogen voor nieuwe perspectieven en heeft mijn begrip van het therapeutisch proces aanzienlijk verdiept. Ik ben ontzettend dankbaar voor de kans om deel uit te maken van deze opleiding en kijk met veel enthousiasme uit naar mijn toekomstige carrière als kindertherapeut.

Nancy Soares

Nathalie Kaffa-Odijk
Kinderopvang Van Nature

Opleiding – Holistisch kindertherapeut

Esther in gesprek met Anne Marie. Luister naar het gesprek hieronder.

Esther vertelt: 

“Ik heb echt veel gehad aan de opleiding en ik kan daar echt mee verder. Ik was al bezig met het spirituele en ik heb dat heel mooi kunnen integreren. Ook het energiewerk is nieuw voor mij, en dat je dat ook echt kunt voelen. Ik zag vaak andere vrouwen bezig met dingen waarvan ik dacht, geen idee wat ze aan het doen zijn, en dan probeerde ik het zelf en dacht ik, wauw, het bestaat gewoon.

Ongelooflijk, het is gewoon een kwestie van doen en dan gebeurt het ook, en dat vind ik fascinerend. Dus met al die verschillende tools die je kunt gebruiken, samen met de tools die ik al eerder had opgepikt en ken vanuit mijn werk, vind ik het heel leuk om verder te gaan. Het afgelopen jaar heb ik echt als heel waardevol ervaren. Het was een mooie reis om te maken.”

Warme groet Esther ten Wolde

Opleiding – Holistisch kindertherapeut

Terugkijkend op de opleiding heeft het mij veel inzichten gebracht als mens, als moeder en als coach!

Ik heb de inzichten niet alleen gekregen, er is tijdens de opleiding ook iets mee gedaan zodat ik verder kon groeien tot  een volwaardig therapeut en rijker mens.

Door de vele verschillende methodieken tijdens de opleiding kan ik zeggen dat ik voor mijn clienten, zowel volwassene als kind, maatwerk kan leveren.

Yvonne Appeldoorn
Klavertje4Coaching

Opleiding – Holistisch kindercoach

In januari ben ik begonnen met de opleiding Kindercoach bij De Regenboog en ben hier in juni voor geslaagd. Het is een inspirerende periode geweest waarbij ik veel heb geleerd en fijne, waardevolle ervaringen heb opgedaan. De manier waarop de opleiding is verdeeld in thuis studie en online lessen was voor mij ideaal en goed te combineren met mijn werk- en thuis situatie. Het les materiaal is duidelijk en overzichtelijk. Kortom, of het nu voor je eigen kinderen is bedoelt of voor de start van een eigen praktijk, het is zeker een aanrader!”

Marjan de Bruin