Live online leren

Het verschil tussen live online leren en e-learning
Voor wie nieuw is in de wereld van online leren, kunnen de verschillende termen echter nogal eens verwarrend zijn. Om deze reden ga ik je meer vertellen over e-learning en zal ik je vertellen waarin nu precies het verschil ligt tussen een e-learning en live online leren.

Wat is e-learning?
E-learning is een vorm van leren op afstand, wat compleet wordt voorzien door een elektronisch medium, zoals het internet, en waarbij tools worden ingezet die het leren bevorderen en ondersteunen. Cursisten volgen hierbij zelfstudiemodules zonder tussenkomst van een docent.

De voordelen van een e-learning

  • Flexibiliteit: altijd en overal, cursisten kunnen de opleiding starten en volgen wanneer hen dat uitkomt en in eigen tempo volgen. Daarnaast kunnen cursisten precies datgene leren wat ze nodig hebben en precies op het moment dat ze het nodig hebben.
  • Besparing opleidingstijd door adaptiviteit: de cursist kan zelf de tijd nemen die nodig is. 

Wat is live online leren?
Live online leren is de methodiek voor een aantal van onze opleidingen en is een combinatie van e-learning en live online lessen. De voordelen van een e-learning én de voordelen van klassikaal onderwijs komen in het live online leren samen.

De docent en de cursisten ontmoeten elkaar in een online les. Buiten de live online lessen om maken ze huiswerkopdrachten in de leeromgeving of gaan in de praktijk aan de slag met hetgeen ze in de live online lessen hebben geleerd. Door de klassikale bijeenkomsten te vervangen door kortere live online lessen kan er voor iedere studie een juiste mix gevonden worden tussen begeleid leren, zelfstudie en praktijkopdrachten.

Zo kan een cursist bijvoorbeeld in de ochtend een live online les volgen, advies krijgen van de docent en na de les direct met het geleerde aan de slag gaan. Dankzij het live online leren komen theorie en praktijk veel dichter bij elkaar.

Wanneer je deelneemt aan de digitale live online les of webinarles van een opleiding, kan je vanuit thuis de lesdag volgen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een pc, laptop of tablet met goede internetverbinding. Je ontvangt na inschrijving van jouw opleiding toegang tot je persoonlijke leeromgeving en hier kan je inschrijven voor de online live lessen.

Anne Marie van Bilsen

Hulp nodig?
Stel je vraag aan Anne Marie!

    Ik heb een vraag over de opleiding: