Kaartjes trekken

Holistisch bezien weet iedereen onbewust wat hij nodig heeft, je kunt daarop afstemmen en hier gebruik van maken door middel van het trekken van een kaart met een boodschap. De kaart geeft een etherische olie met een boodschap aan. De gekozen etherische olie kun je gebruiken voor het aangaan van het proces middels menging met wrijfolie of massage olie en in verdamper.

Kinderen kunnen vaak zelf aangeven welke olie ze prettig vinden in geur en gebruik. Het mooie van aromatherapie is dan ook de diversiteit van keuzemogelijkheden. Je kunt zelf het kind laten kiezen wat bij hem of haar past. Holistisch gezien weet het kind onbewust wat het nodig heeft, ieder mens heeft immers een zelfhelend vermogen.  Kinderen vinden het erg leuk om speels uitgenodigd te worden.

Werken met de aromatherapie kaartjes gaat als volgt: gebruik de aromatherapie kaartjes van de oliën die je gebruikt en laat het kind uitkiezen welk kaartje het wil, zonder dat het de tekst kan lezen. De keuze is altijd goed, onbewust trekt het kind het kaartje van de olie die hij op dat moment nodig heeft.

Als dit een hoofdolie is, kun je direct aan de slag. Is dit een middenolie of een aarde-olie, dan kun je deze olie beter niet gebruiken en het kind opnieuw laten trekken. De kwaliteiten van elke olie kunnen veel in het lichaam in beweging brengen en het kind kan bij het gebruik van een middenolie of aarde-olie snel overgevoelig reageren. Deze zwaardere oliën kun je pas gaan gebruiken als er al langer aromatherapie gebruikt is. Het is echter wel een signaal waar het kind behoefte aan heeft en waar het uiteindelijk naartoe wil.

Dus als een kind de eerste keer een kaartje met patchouli trekt, heeft het een duidelijke behoefte om te aarden. Toch mag hij eerst starten met de hoofdolie. Door bij het kind aan te geven dat hij het zo goed gedaan heeft dat hij nog eens een kaartje mag trekken, zal het zelfvertrouwen niet geschaad worden.

Bij het trekken van een kaartje uit de Bio Healing Oils hoef je geen rekening te houden met de hoofd-, midden- en aarde-oliën.