Kaartjes trekken healing oils

Een gevoelig kind reageert snel op prikkels van buitenaf. In de aromatherapie maak je daar op een positieve manier gebruik van. Het is een mooie en zachte manier om kinderen te ondersteunen in hun zoektocht naar wat bij hen past om weer in balans te komen.

Kinderen kunnen vaak zelf aangeven welke olie ze prettig vinden in geur en gebruik. Het mooie van aromatherapie is dan ook de diversiteit van keuzemogelijkheden. Je kunt zelf het kind laten kiezen wat bij hem of haar past. Holistisch gezien weet het kind onbewust wat het nodig heeft, ieder mens heeft immers een zelfhelend vermogen.  Kinderen vinden het erg leuk om speels uitgenodigd te worden.

Je kunt dan ook gebruik maken van het kiezen van de olie door middel van het kaartjes trekken. Het speelse element maakt het therapeutisch werken met de kinderen gelijk een stuk minder spannend en kinderen worden vaak erg enthousiast dat ze zelf mogen kiezen.

Werken met de aromatherapie kaartjes gaat als volgt: gebruik de kaartjes van de healing oliën die je gebruikt en laat het kind uitkiezen welk kaartje het wil, zonder dat het de tekst kan lezen. De keuze is altijd goed, onbewust trekt het kind het kaartje van de olie die hij op dat moment nodig heeft.

 

Een digitaal kaartje trekken

Holistisch bezien weet iedereen onbewust wat hij nodig heeft, je kunt daarop afstemmen en hier gebruik van maken door middel van het trekken van een kaart met een boodschap.

Klik op ‘Schudden’ zo vaak je wilt en tot het voor jou goed voelt om op de kaart te klikken.

Trek je het kaartje voor een kind, neem dan de tijd om even aftestemmen op het kind en geef bij het trekken van de kaart de intentie mee dat de getrokken kaart dient ter ondersteuning van het proces van het kind. “Welke olie heb ik (of het kind) nodig ter ondersteuning van (mijn/zijn/haar) proces.”

Healing oliën