Op zoek naar een richtlijn voor je toekomstige gedrag ben je waarschijnlijk deze cursus gestart. Als je je kernwaarden duidelijk gedefinieerd hebt, zul je in elke situatie kunnen reageren aan de hand van wie jij weet dat je bent. Het zal je helpen om te reflecteren en gewenst gedrag te hebben in bijna alle situaties!

Als je je waarden weet, is het veel makkelijker om een beeld te krijgen van je ‘zelf’. Je zal niet langer gedefinieerd worden door wat je ouders, vrienden, partner of de maatschappij wil(len) dat je bent – je zal dan immers een duidelijk beeld hebben van wie jij wil dat je bent. Je communicatie met anderen zal daarom eerlijker en opener zijn.

Een ander aspect hiervan is zelfvertrouwen. Je kernwaarden helder hebben brengt je stabiliteit, omdat je dan weet wat jij wil, op elk mogelijk moment.

Om goed zicht te krijgen op jouw kernwaarden maak je bij het doornemen van deze cursus gebruik van de oefenopgaves uit het werkboek.

Download het werkboek via onderstaande button en print deze uit om in te vullen en te bewaren. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een schrift indien je dit prettiger vindt.

 

Download hier het werkboek

 

 

3 augustus 2021

Werkboek

[…]
3 augustus 2021

Kernovertuigingen

[…]
3 augustus 2021

Kernactiviteiten

[…]
3 augustus 2021

Kerngaven

[…]
3 augustus 2021

Wat zijn Kernwaarden

[…]