Wrijfolie is een hoog gedoseerde vorm van aromatherapie waarmee je mooie resultaten kunt bereiken, (leeftijd vanaf drie jaar mits anders voorgeschreven door arts/therapeut). Lees voor gebruik de werking en gebruik van oliën. Start met het gebruik in deze vorm van aromatherapie met een lichte olie/hoofdolie.

Met wrijfolie wrijf je drie weken lang voor het slapen gaan de gehele onderkant van de voet in. Per wrijving heb je maar een aantal druppels nodig, de olie wrijft gemakkelijk uit en is op natuurlijke basis van 90% amandelolie en 10% jojobaolie.

Let op! De voeten worden glad van de olie, slippers/slofjes naast het bed is hierdoor gewenst ( i.v.m. uitglijden).

Het is een prikkeltherapie en het is de bedoeling dat het lichaam gaat reageren en zelf gaat herstellen. Daarom is er wanneer je de wrijfolie drie weken gebruikt hebt een week rust. Daarna mag je weer drie weken dezelfde wrijfolie gebruiken. Na zeven weken mag je pas weer wisselen van olie.

Als je de olie na de tweede keer drie weken uiterst prettig vindt, mag je het gerust herhalen maar dan kun je het beste van olie wisselen. Kijk dan opnieuw welke olie het beste past. Door aromatherapie te combineren met massage/voetreflex bereik je de meest totale werking van beide kwaliteiten. De kwaliteiten van de oliën en de kalmerende kracht van de aanraking activeren en ondersteunen het vermogen dat de mens van nature heeft om zichzelf in balans te brengen.

1 maart 2021

Wrijfolie

[…]