Wrijfolie is een therapeutische vorm van aromatherapie waarmee je effectieve resultaten bereikt en is geschikt voor alle leeftijden. Wrijfolie is in de basis een mengsel van biologische jojobaolie, amandelolie en etherische olie. De wrijfolie, wrijf je op de huid bij verstoringen en klachten.

Wrijfolie is een vorm van prikkeltherapie om het zelfhelend vermogen te activeren. De wrijfolie Happy Belly breng je bij buikpijn op de buik aan en bij verkoudheid wrijf je de Breathe op de borst. Om de wrijfolie  geschikt te maken voor alle leeftijden, (hoog)gevoelige personen, baby’s en jonge kinderen is er een doseringsschema om zelf de juiste dosering, naar leeftijd en gevoeligheid, te kunnen mengen.

Doseringsschema:

  • Voor baby’s tot 3 maanden: 6 druppels op 30ml neutrale wrijfolie
  • Kinderen v.a. 3 maanden tot 1 jaar: 12 druppels op 30ml neutrale wrijfolie
  • Kinderen v.a. 1 jaar tot 3 jaar: 18 druppels op 30ml neutrale wrijfolie
  • Kinderen v.a. 3 jaar tot 6 jaar: 24 druppels op 30ml neutrale wrijfolie
  • Kinderen v.a. 6 jaar tot 12 en HSP volwassenen: 36 druppels op 30ml neutrale wrijfolie
  • Kinderen v.a. 12 jaar en volwassenen: 42 druppels op 30ml neutrale wrijfolie

Met uitzondering van de Jeneverbes etherische olie kun je alle etherische oliën als wrijfolie inzetten.

Let op! Bij deze vorm van therapie start je met een olie uit de Bio healing oils of een hoofdolie wanneer het kind niet bekend is met aromatherapie.

 

Wrijfolie voor de voeten als prikkeltherapie

Wrijfolie is een vorm van prikkeltherapie om het zelfhelend vermogen te activeren. Na drie weken wrijven is er een week rust om het zelfhelende vermogen de ruimte te geven om de prikkel met de aromatherapie op te pakken. Na de week rust wrijf je weer drie weken met de wrijfolie onder de voeten.

Protocol wrijfolie
Met de, volgens de doseringsschema gemengde wrijfolie, wrijf je volgens onderstaand protocol, voor het slapen gaan, de gehele onderkant van de voeten in.

  • 3 weken smeren onder de voeten
  • 1 week rust
  • 3 weken smeren onder de voeten met dezelfde olie

Wil je verder met de prikkeltherapie? Kijk opnieuw welke olie het beste past of ga verder met de reeds eerder gebruikte wrijfolie. Echter dan zet je wederom een rust week er tussen, daarna kun je de tweede keer drie weken smeren, herhalen.

Let op! De voeten worden glad van de olie, slippers/slofjes naast het bed is hierdoor gewenst ( i.v.m. uitglijden).

1 maart 2021

Wrijfolie

[…]